Hodowca Drobiu 2/2017

W numerze:

  1. Jakie odszkodowania przysługują, a jakie rekompensaty za ptasią grypę?
  2. Ograniczenia w eksporcie drobiu
  3. Ptasia grypa - sytuacja w Europie w 2016/2017 r.
  4. Nowe decyzje wykonawcze komisji UE ws. ptasiej grypy
  5. Ptasia grypa już w 55 stadach
  6. Możliwe wybiegi dla gęsi
  7. UE znosi tymczasowy zakaz importu mięsa drobiu z Ukrainy
  8. Jak szerzy się wirus ptasiej grypy? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. 100 lat badań naukowych nad żywieniem drobiu, cz. I Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  10. Tłuszcz w żywieniu drobiu Komentarz do artykułu „Niekorzystny wpływ zjełczałych tłuszczów dla drobiu” Zenon Zduńczyk, Jan Jankowski, Andrzej Koncicki
  11. Drożdże w żywieniu drobiu Bartosz Korytkowski
  12. Wpływ grubości skorupy jaj na wylęgowość kurcząt brojlerów Alina Rachwał
  13. Technologia in ovo nowoczesnym narzędziem produkcji drobiarskiej Oliwia Duszyńska-Stolarska
  14. Ogrzewanie podłogowe na fermach Sylwia Łojewska, Dorota Witkowska
  15. Jak obiektywnie ocenić mięso drobiowe? Milena Biegniewska
  16. Problemy i perspektywy szczepień Zdzisław Gliński
  17. Rynek kurcząt Premium stale rośnie Paul van Boekholt
  18. Produkcja drobiu bez antybiotyków jest możliwa Katarzyna Markowska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ