Hodowca Drobiu 5/2017

 W numerze:

  1. Znaczenie biologiczno-ekologiczne wybranych produktów ziołowych stosowanych w chowie brojlerów oraz kur niosek Henryk Maciołek
  2. Żywienie drobiu podczas wysokich temperatur Bartosz Korytkowski
  3. Żywienie towarowych kurek leghorn paszą o stopniowo obniżanym poziomie białka Alina Rachwał
  4. Zachować zdrowe jelita u drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  5. Stres cieplny u drobiu jak walczyć z nim w dzień, jak zapobiegać w nocy? Marcin Barabasz
  6. Autoszczepionki - eksperyment, czy też ważne narzędzie w profilaktyce chorób zakaźnych? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Energooszczędność w budynkach do hodowli drobiu Recticel Izolacje
  8. Słoma a granulat ze słomy - higiena, mniejsza pracochłonność, wyższa zdrowotność ptaków Velti Sp. z o.o. 
  9. Nowe podejście do metod poprawy wykorzystania pasz Trouw Nutrition
  10. Metody ograniczania much na fermie Maciej Kucharski
  11. Zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi Oliwia Duszyńska-Stolarska
  12. Jakość wody i wentylacji ważne czynniki w produkcji kurcząt rzeźnych Katarzyna Jankowska
  13. Jaja jako surowiec drobiarski wzbogacony o substancje bioaktywne Bartosz Korytkowski
  14. Jakość jaj z chowu ekologicznego Katarzyna Pietrzkiewicz
  15. Etiologia chorób drobiu wodnego Oliwia Duszyńska-Stolarska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ