Hodowca Drobiu 6/2017

W numerze:

  1. Dostępność na rynku krajowych białkowych materiałów paszowych. Wielkość upraw w Polsce, ceny skupu i zakupu, jakość materiału Anita Zaworska
  2. Innowacje w zwalczaniu ptaszyńca Katarzyna Socha, Dorota Witkowska
  3. Preparat z wodorostów w paszy dla kurcząt brojlerów Alina Rachwał
  4. Choroby kurcząt i kur uwarunkowane żywieniem Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Gęś kiszonką karmiona alternatywa do zielonki w żywieniu "ptasich przeżuwaczy" Jakub Biesek, Joanna Kuźniacka, Mirosław Banaszak
  6. Metody łagodzenia skutków stresu cieplnego Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Możliwość kontroli populacji much Anna Wilkanowska
  8. Stres oksydacyjny oraz charakterystyka wybranych antyoksydantów Bartosz Korytkowski
  9. Mięso jako surowiec drobiarski wzbogacony o substancje bioaktywne Bartosz Korytkowski
  10. Wielkie otwarcie w Czechu FERMO
  11. Dlaczego zabijanie jednodniowych piskląt jest problematyczne? Daria Murawska
  12. V Pomorskie Forum Drobiarskie w Chmielnie PODR/Piotr Lisiecki

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ