Hodowca Drobiu 7/2017

W numerze:

  1. Rzepak jako materiał paszowy w żywieniu drobiu Anna Wilkanowska
  2. Popularne efektywne mikroorganizmy i realne korzyści z ich stosowania w zakresie jelit i... nie tylko Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  3. Propolis jako dodatek w żywieniu drobiu Maciej Kucharski
  4. Produkcja drobiu w gospodarstwie ekologicznym Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Stabilne środowiska na fermie Katarzyna Jankowska
  6. Ekoplon Partner Program - TOP Fermy
  7. Techniczne metody redukcji wysokich temperatur w kurniku Katarzyna Jankowska
  8. Jak ograniczyć wpływ stresu cieplnego na drób i zapobiec utracie wydajności w okresie letnim? Jennifer Maurin, Marcin Korczyński
  9. Zasady odchowu drobiu bez antybiotyków Anna Wilkanowska
  10. Polska gęś (nie)podskubywana. Niehumanitarne darcie pierza czy niewiedza? Skubanie a podskub Jakub Biesek
  11. Nowe wady mięsa drobiowego syndrom białych włókien Bartosz Korytkowski
  12. Wykorzystanie tzw. biomuchy w ograniczeniu populacji much na fermie Maciej Kucharski
  13. Czy warto jeść mięso drobiowe lub królicze? Daria Murawska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ