Hodowca Drobiu 11/2014

W numerze:

  1. Czy Polska utrzyma pozycję lidera w produkcji drobiu w UE? Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  2. Zapobieganie wydziobywania piór u ptaków utrzymywanych w systemach nieklatkowych Mark Clements
  3. DDGS obniża koszty żywienia Anita Zaworska
  4. Włókno - jego znaczenie w żywieniu kur niosek i stad rodzicielskich Katarzyna Sartowska
  5. Co trzeba wiedzieć o środowisku zakładając fermę drobiu? Agnieszka Wiecka
  6. Echa I Kongresu Praktyki Terenowej Katarzyna Markowska
  7. Zakaźne zapalenie krtani i tchawicy, choroba dróg oddechowych i spadku nieśności Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Program świetlny a wyniki wychowu kurcząt brojlerów Alina Rachwał
  9. Zapewnienie optymalnych warunków środowiskowych i sanitarno-weterynaryjnych Ireneusz Stachowiak
  10. Fizjologiczne podstawy układu nerwowego u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  11. Kaczki ozdobne Karolinki, mandarynki i inne Marcin Różewicz, Katarzyna Łagowska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ