Hodowca Drobiu 1/2018

HD 1.2018 okl

W numerze:

  1. Znaczenie enzymu fitazy w żywieniu drobiu Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Wpływ liweksów na wzrost produkcyjności kur niosek Henryk Maciołek, Monika Białek
  3. Suplementacja L-argininą pozwala uzyskać znacznie lepsze wyniki zootechniczne i parametry tuszki u brojlerów CJ Europe
  4. Skutki różnych poziomów wapnia w paszy dla kur nieśnych Alina Rachwał
  5. Olejki eteryczne w produkcie BIOSTRONG® poprawiają właściwości sensoryczne i trwałość mięsa brojlerów Katarzyna Sartowska-Żygowska
  6. Badanie zawartości mykotoksyn w pszenicy zebranej w Polsce w 2017 r. Radka Borutova
  7. Oświetlenie energooszczędne na fermie drobiu Przemysław Marek
  8. Problematyka różycy w stadach hodowlanych Oliwia Duszyńska-Stolarska
  9. Drób genetycznie odporny na choroby - kwestia dalekiej przyszłości, czy może już teraźniejszość? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Rozkład temperatur w budynku inwentarskim Katarzyna Jankowska
  11. Wkrótce kolejny nabór wniosków na PROW 2014-2020. Są dopłaty do drobiu, ale... Adam Gapiński, Lidia Żyłka
  12. II Centralne Targi Rolnicze w warszawskim Nadarzynie za nami
  13. Techniczne metody zmniejszania oddziaływania ferm drobiu na środowisko Bartosz Korytkowski
  14. Kwasy tłuszczowe i zawartość cholesterolu w jajach Anna Wilkanowska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ