Hodowca Drobiu 12/2018

HD 12.2018 okl

W numerze:

  1. Eksport i import produktów drobiowych w Polsce w latach 1918-2018 Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Wpływ czynników antyżywieniowych na procesy trawienia u ptaków Oliwia Duszyńska-Stolarska
  3. Witamina A a potrzeby kur nieśnych w okresie wychowu i produkcji Alina Rachwał
  4. Skutki niedoboru selenu w diecie drobiu Anna Wilkanowska
  5. Digestarom® DC jedna z premier tegorocznych targów EuroTier Hanower 2018 Biomin
  6. Nowa fabryka TASOMIX Piotr Lisiecki
  7. Warunki odchowu kurcząt brojlerów i ich wpływ na powstawanie schorzeń nóg Bartosz Korytkowski
  8. Bahawior kur Katarzyna Jankowska
  9. Jakość kształcenia oraz innowacyjność badań to konieczność i podstawa postępu oraz sukcesu Inauguracja roku akademickiego 2018/19 na Wydziale Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie Dariusz S. Minakowski
  10. Porównanie mięsa kaczek i gęsi Katarzyna Pietrzkiewicz
  11. Wolno rosnące kurczęta o smacznej skórze – wietnamski pomysł na biznes Stuart Lumb
  12. Wspomnienie o prof. dr. hab. Andrzeju Farudze Jan Jankowski
  13. Raport dotyczący dobrostanu brojlerów

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ