Strefa Drób

Hodowca Drobiu 4/2019

HD 42019 okl

W numerze:

  1. Preferencje konsumentów dotyczące barwy produktów drobiarskich Kamil Drabik, Małgorzata Stopyra, Alina Woronowa, Kinga Rokicka, Justyna Batkowska
  2. Właściwości krwawnika pospolitego Teresa Skiba
  3. III Kujawskie Spotkanie Paszowe „Znane i sprawdzone dodatki paszowe w nowych aspektach wykorzystania” Agnieszka Markowska
  4. Podstawy immunoprofilaktyki kokcydiozy u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Wpływ stresu cieplnego na drób. Jak ograniczyć wpływ na ptaki i zapobiec utracie wydajności w okresie letnim? Jennifer Maurin
  6. 5 pytań dotyczących metody naturalnego wygładzania dziobów. Nowy miskowy system karmienia, najlepsza alternatywa dla obróbki dziobów Roxell
  7. Salmonellozy drobiu czy nowe programy zwalczania pomogą zmienić negatywny wizerunek polskiej hodowli drobiu? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Wpływ dostępu mięsnych kur rodzicielskich do paszy w okresie wychowu i nieśności na ich wzrost, produkcję jaj oraz skład ciała Alina Rachwał
  9. Możliwości wykorzystania słońca jako źródła energii na fermie drobiu Anna Wilkanowska
  10. Zwalczanie wektorów chorób w kurniku Katarzyna Jankowska
  11. A może na Wielkanoc jaja przepiórcze? Bartosz Korytkowski
  12. Światowa produkcja mięsa kaczek Tomasz Rokicki
  13. Choroba Derzsyegou gęsi i kaczek Maciej Kucharski
  14. Odchów gęsi Joanna Marć-Pieńkowska

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.