Hodowca Drobiu 6/2019

HD 6.2019 okl

W numerze:

  1. Stan zdrowotny stada rodzicielskiego kur mięsnych, a produkcyjność jego potomstwa – brojlerów Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski, Grzegorz Tomczyk
  2. Funkcjonalne składniki paszy, które modulują mikroflorę jelitową Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  3. Ponad połowa amerykańskich brojlerów produkowana jest bez antybiotyków
  4. Stres cieplny – fizjologia, zapobieganie, straty Bartosz Korytkowski
  5. Diety dla brojlerów i niosek w warunkach stresu cieplnego Alina Rachwał
  6. Święto Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach i uroczystość nadania tytułu Doktora Honoris Causa prof. Janowi Jankowskiemu z UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
  7. Pasze stosowane w żywieniu gęsi Jakub Biesek, Michelle Paradowska
  8. Wykorzystanie pasz leczniczych w medycynie weterynaryjnej Oliwia Duszyńska-Stolarska
  9. Wpływ przechowywania jaj na cechy jakościowe Katarzyna Jankowska
  10. Kolibakterioza najczęściej leczona choroba u kur niosek Maciej Kucharski
  11. Najczęstsze wady mięsa drobiowego – białe włókna Anna Wilkanowska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ