Strefa Drób

Najważniejsze problemy zdrowotne u gęsi w mojej praktyce weterynaryjnej, cz. 1

Mariusz Krawczyński; Specjalista chorób drobiu i ptaków ozdobnych, Specjalistyczny Gabinet Weterynaryjny „Pod Skrzydłami”

 

Polska jest jednym z największych producentów gęsi w Europie. Nasz kraj dostarcza na światowe rynki około 8 milionów gęsi, czyli prawie 45 tysięcy ton. Większość naszej produkcji trafia na eksport, jednak z roku na rok coraz większy udział ma rynek krajowy. Gęsina wśród wielu ludzi kojarzona jest z ekologicznym i zdrowym mięsem. Liczne media szeroko promują ten rodzaj mięsa jako alternatywa dla szeroko rozpowszechnionego mięsa brojlera i indyka (Matuszewski 2018).

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.