Strefa Drób

Ekologizacja produkcji drobiarskiej

Monika Michalczuk ¹, Jakub Urban ²

¹ Katedra Hodowli Zwierząt, Instytut Nauk o Zwierzętach, SGGW w Warszawie
² Koło Naukowe Hodowców Zwierząt Gospodarskich przy WHBiOZ

 

Brak akceptacji społecznej dotyczący dalszej intensyfikacji produkcji rolnej kosztem postępującego zanieczyszczenia środowiska oraz bezpieczeństwa produktów żywnościowych pod względem zdrowotnym sprzyja rozwojowi produkcji ekologicznej (Goraj 2013). Wraz ze wzrostem świadomości dotyczącej produktów ekologicznych, konsumenci głównie z dużych miast wykazują coraz większe zainteresowanie produktami pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Czynnikami warunkującymi to zainteresowanie są aspekty związane ze zwiększoną dbałością o zdrowie konsumenta i poszukiwaniem wiedzy na temat tej produkcji.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.