Strefa Drób

Hodowca Drobiu 12/2020

Badanie zbiorów zbóż 2020 pszenica, Polska

Julia Dvorska; Adisseo, Globalny Kierownik Naukowy i Techniczny – mykotoksyny, Joanna Kulikowska; Adisseo, Produkty Specjalistyczne, Polska, Krzysztof Serwa; Adisseo, Regionalny Kierownik Sprzedaży, Polska

 

Celem żywienia zwierząt jest zaspokojenie ich zapotrzebowania na substancje odżywcze przy jednoczesnym utrzymaniu ich w dobrym stanie zdrowia. Jednak większość upraw na całym świecie zawiera zanieczyszczenia mykotoksynami, czyli meolitami grzybów mogącymi negatywnie wpłynąć na kondycję zwierzęcia.

Wpływ antybakteryjnych środków paszowych na wydajność drobiu

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk; AVICONS

 

Antybiotyki to naturalne i wtórne produkty metabolizmu mikroorganizmów działające wybiórczo w niskich stężeniach i wpływające na struktury komórkowe, a także procesy metaboliczne innych mikroorganizmów, hamując ich wzrost i podziały. Stosowane są podczas leczenia wszelkich zakażeń bakteryjnych oraz w celach profilaktycznych, aby zapobiegać takim zakażeniom.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.