Hodowca Drobiu 2/2015

W numerze:

  1. Rozdroże ekonomiczne produkcji drobiarskiej  Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  2. Sole kwasu masłowego korzystnie wpływają na integralność jelit Katarzyna Jankowska
  3. Wpływ preparatów ziołowych na jakość mięsa drobiowego Anna Wilkanowska
  4. Synergizm selenu i witaminy E Bartosz Korytkowski
  5. Wychów kurek w kierunku wysokiej produkcji jaj Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  6. Jakie dokumenty powinien posiadać właściciel fermy drobiu w swoim gospodarstwie? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Substancje bakteriobójcze -  bakteriologia, mechanizm działania, podział, właściwości i zastosowanie w weterynarii - cz.2 Wojciech Grudzień
  8. Zakażenia wirusowe u gęsi Henryka Korytkowska
  9. Gospodarka wodno-ściekowa w zakładach drobiarskich Oliwia Duszyńska-Stolarska
  10. Ładowarka teleskopowa P 32.6 PLUS, P32.6 L PLUS, P32.6 TOP Merlo Polska
  11. Polscy przedsiębiorcy rolni wspierani przez Unię Europejską wybierają ekologiczny gaz płynny Novatek
  12. Wady mięsa drobiowego w nowoczesnym przemyśle drobiarskim Katarzyna Łagowska, Elżbieta Bombik, Marcin Różewicz, Alina Janocha
  13. Wpływ poziomu białka w paszy i masy ciała niosek na wyniki reprodukcyjne Alina Rachwał

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ