Strefa Drób

Wpływ czynników antyżywieniowych na fizjologię trawienia

Wartość pokarmową pasz określają różne wskaźniki. W miarę rozwoju nauki oraz metod analitycznych, kryteria oceny pasz stają się znacznie bardziej precyzyjne. Jednym z najważniejszych aspektów jest dawka pokarmowa jaką ptaki są w stanie z paszy pozyskać. Wartość odżywcza oraz koncentracja niezbędnych składników pokarmowych stanowią niezwykle istotne informacje o jakości paszy mającej zapewnić ptakom optymalny wzrost i rozwój. Natomiast by uzyskać wszystkie pożądane parametry u drobiu należy również zwrócić uwagę na substancje mogące w sposób bezpośredni ptakom zaszkodzić.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.