Strefa Drób

Hodowca Drobiu 5/2014


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W numerze:

  1. Wpływ czynników antyżywieniowych na fizjologię trawienia Oliwia Duszyńska-Stolarska
  2. Wartość pokarmowa polskich odmian grochu Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  3. Jak sobie radzić ze stresem cieplnym? Albert Nakielski
  4. Dobra jakość wody dla drobiu Bartosz Korytkowski
  5. Efektywne zwalczanie much w kurniku Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  6. Jubileusz 80-lecia urodzin prof. dr hab. Andrzeja Farugi, dr h. c. – nestora drobiarstwa w Polsce oraz prof. dr hab. Romana Bochno – cenionego specjalisty z zakresu doświadczalnictwa zootechnicznego Dariusz S. Minakowski, Katarzyna Markowska
  7. Zasady użytkowania drobiu rzeźnego w systemie ekologicznym Joanna Marć-Pieńkowska
  8. Choroby drobiu a jakość jaj Alina Rachwał
  9. Nowe rozwiązania pozyskiwania energii w gospodarstwie Robert Szulc
  10. „Gaja” straszy konsumentów jajami Borkowskiego Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  11. Hodowla gołębi pocztowych życiowa pasja czy sposób na biznes? Oliwia Duszyńska-Stolarska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy