Strefa Drób

Hodowca Drobiu 2/2023

okl HD 2023 02

HODOWCA DROBIU

Numer: 2/2023

ISSN 1425-963X

Artykuły:

  • Co nowego wiemy o wirusie grypy ptaków?
    Krzysztof Śmietanka
  • Areał uprawy soi w Polsce wzrasta, ale to wciąż za mało
    Monika Kopaczel-Radziulewicz
  • Lepkość treści pokarmowej i jej wpływ na produkcyjność kurcząt brojlerów
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Zastosowanie bakteriofagów u drobiu
    Marta Kuźmińska-Bajor, Maciej Kuczkowski, Paulina Śliwka
  • Potencjalne właściwości immunomodulacyjne lewanu, jako dodatku paszowego dla drobiu
    Michalina Augustyńczyk, Damian Konkol, Ewa Popiela, Jan Madej, Mariusz Korczyński
  • Kampylobakterioza jako istotne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia publicznego
    Łukasz Wlazło, Bożena Nowakowicz-Dębek, Klaudia Sysiak
  • Anulowanie zamówienia przez hodowcę a szkoda sprzedawcy piskląt
    Monika Białas
  • Polagra premiery 2023 – udany powrót po trzech latach przerwy
  • Innowacja w termoizolacji na fermachPrzeczytaj cały

Aktualności branżowe:*

  • Wylęgi piskląt
  • Rynki globalne, 6 tydzień 2023
  • Ceny skupu drobiu rzeźnego
  • Handel mięsem drobiowym w okresie I-IX 2022 roku
  • Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
  • Ceny skupu i sprzedaży jaj
  • Handel jajami w okresie I-X 2022 roku
  • Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
  • Ceny materiałów paszowych
  • Produkcja mięsa drobiowego w UE w latach 2020-22, okres I-IX

Ponadto w numerze:*

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich

GRATIS!

okl HD 01 2022

HODOWCA DROBIU

Numer: 1/2023

ISSN 1425-963X

Artykuły:

  • Rozmiar ptasiej grypy w Europie skłania do rozmów nad szczepieniami i prac nad szybkością jej wykrywania
    Katarzyna Markowska
  • Tanie materiały paszowe charakteryzujące wysoką biodostępnością składników pokarmowych
    Damian Konkol
  • Bakteriofag – alternatywa dla antybiotyków
  • Zmienia się struktura chowu kur niosek w krajach UEPrzeczytaj cały
    Katarzyna Markowska
  • Różnice w jakości między jajami indyczymi a pochodzącymi od innych gatunków drobiu
  • Bezpieczeństwo produktów drobiowych
  • Lizozym – naturalny enzym o działaniu antybakteryjnym
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Oddziaływanie ferm drobiu na środowisko
    Sebastian Wlaźlak, Zuzanna Brzycka, Weronika Ragus
  • Tacka z recyklingu alternatywą dla tacek piankowych
  • Historyczne i współczesne utrzymanie kaczek Pekin

Aktualności branżowe:*

  • Wylęgi piskląt
  • Rynki globalne, 52 tydzień 2022
  • Ceny skupu drobiu rzeźnego
  • Handel mięsem drobiowym w okresie I-IX 2022 roku
  • Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
  • Ceny skupu i sprzedaży jaj
  • Handel jajami w okresie I-X 2022 roku
  • Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
  • Ceny materiałów paszowych
  • Produkcja mięsa drobiowego w UE w latach 2020-22, okres I-IX

Ponadto w numerze:*

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
120 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.