Strefa Drób

Jak maślan sodu wpływa na procesy fizjologiczne u drobiu?

W obecnych czasach w wielkotowarowej produkcji zwierząt stawia się za główny cel: uzyskanie jak najlepszych wyników produkcyjnych w jak najkrótszym okresie. Wzrost i rozwój zwierzęcia, zmiana rodzaju i formy paszy oraz czynniki stresogenne w pierwszym okresie życia zwierzęcia generują zmiany histologiczne i biochemiczne w jelicie cienkim. Zmiany te następnie oddziaływają na zdolność wchłaniania i wykorzystania substancji odżywczych z krwi. Dostępne na polskim rynku dodatki paszowe m.in. maślan sodu stymulują pracę przewodu pokarmowego zwierząt.

 

 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.