Hodowca Drobiu 9/2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W numerze:

  1. Na świecie rośnie zainteresowanie jajami, a w Polsce? Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Charakter konsumentów i ich preferencje w odniesieniu do różnie przyrządzonych jaj Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  3. Lizozym, cystatyna, owomukoid, owoinhibitor interesujące związki białka jaja Teresa Skiba, Magdalena Dymek
  4. Co zrobić, gdy pasza jest… „kiepska”?
  5. Homogeniczność paszy Agnieszka Misiura, Tomasz Misiura
  6. Przyczyny anomalii behawioralnych u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  7. Wielkie otwarcie pierwszej Fermy Referencyjnej De Heus brojlera kurzego na Wielkopolsce De Heus
  8. Gryzonie na fermie – mniej chorób Bartosz Korytkowski
  9. Myślisz, że grzybica nie dotyczy Twojej fermy? Albert Nakielski
  10. Pomiot drobiowy jako substrat do produkcji biogazu Bartosz Korytkowski
  11. „Gęsina wraca na polskie stoły”. Jesteśmy dużym producentem gęsi, której niestety nie spożywamy. Czy to się zmieni? Kołuda Wielka promuje gęsinę SG/AC
  12. Praktyczne informacje dotyczące oceny jakości ściółki Alina Rachwał
  13. Lidermix z unikalną formułą Trouw AO-mix

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ