Hodowca Drobiu 6/2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W numerze:

  1. Wytłoki rzepakowe w żywieniu drobiu Bogusława Pyka
  2. DEB, H (a) S oraz TA (s) czyli fizjologia i żywienie w matematycznej pigułce Jak nie dać się upałom poprzez optymalne odżywianie – cz. II Tomasz Wertelecki, Piotr Łambucki
  3. Jak działa idealny probiotyk? Albert Nakielski
  4. Zioła, które mogą zastąpić farmaceutyki Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  5. Olejki eteryczne i ich rola w utrzymaniu zdrowia i produkcyjności kurcząt Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  6. Zastosowanie niekonwencjonalnych komponentów paszowych w żywieniu drobiu  – szarłat (Amaranthus sp.) Marta Sulik
  7. Wymagania żywieniowe brojlerów kurzych w zależności od okresu tuczu Alina Rachwał
  8. Kukurydza jako cenna pasza dla drobiu i metody jej suszenia Agnieszka Misiura
  9. Zatrucie śrutą rzepakową u kurcząt brojlerów – opis przypadku Wojciech Grudzień
  10. Zabezpieczyć stado przed skutkami wysokich upałów Bartosz Korytkowski
  11. Syngamoza młodych bażantów odchowywanych w wolierach Henryk Maciołek, Bożena Olczyk, Ewelina Rucińska
  12. 15-lecie Wylęgarni Indyków Nord-Pol Hatchery Gerczak oraz otwarcie pierwszej fermy reprodukcyjnej Katarzyna Markowska
  13. Zasady żywienia gęsi Joanna Marć-Pieńkowska
  14. Dumny jak paw Bartosz Korytkowski
  15. Jaja z cenami… JAJ Robert Nowakowski
  16. Od pomysłu aż po dach Athena Art.

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ