Strefa Drób

Białko mięsa drobiowego

Mięso jest istotnym źródłem wysokowartościowego białka zwierzęcego. W krajach rozwijających się, o wysokim stopniu urbanizacji, mięso stanowi podstawę stosowanej diety. Jest to niewątpliwie efekt wzrostu zamożności konsumentów, którzy spożywają coraz więcej produktów mięsnych rocznie. Według prognoz, globalna produkcja mięsa ma wzrosnąć ponad dwukrotnie, z 229 mln. ton w latach 1999-2001 do 465 mln ton w 2050 r. Wśród różnych rodzajów mięsa, mięso drobiowe odgrywa kluczową rolę i stało się produktem masowo nabywanym przez konsumentów na całym świecie, w różnych jego rejonach, o różnym poziomie zamożności.

 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.