Hodowca Drobiu 3/2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W numerze:

  1. Treonina trzeci aminokwas limitujący w żywieniu kurcząt brojlerów Henryka Korytkowska
  2. Zapobieganie zakażeniom i zwalczanie bakterii Salmonella Katarzyna Śliżewska
  3. Kokcydioza kur etiologia, patogeneza, zwalczanie Katarzyna Bobusia, Andrzej Gaweł
  4. Odporność ptaków Katarzyna Jankowska
  5. Zanieczyszczenie mikroflorą środowiska kurnika w zależności od systemu chowu kur Henryka Korytkowska
  6. Brakowanie kur niosek na fermach towarowych Alina Rachwał
  7. Problematyka polskiej produkcji drobiarskiej w aspekcie nierównej konkurencji światowej Wojciech Grudzień
  8. Produkcyjność kur nieśnych w chowie ekologicznym Anna Wilkanowska
  9. Zaczynaliśmy od zera, kredytu i od wielkich chęci Przemysław Wieczorek
  10. Efektywność żywienia gęsi owsianych mieszankami paszowymi firmy Ekoplon S.A. Ryszard Michalczyk, Halina Bielińska 
  11. Wipasz S.A. szkoli hodowców w trosce o rodzimy przemysł drobiarski oraz bezpieczeństwo konsumenta Katarzyna Markowska
  12. Wystawa kur ozdobnych w Warszawie Ryszard Gilewski
  13. Hodowco, nie daj się zrobić w jajko! Inwest-Agro
  14. INDOOR Group Ltd. INDOOR Group Ltd.
  15. CORE program żywienia brojlerów, w którym wykorzystywane jest całe ziarno pszenicy Agrifirm

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ