Hodowca Trzody Chlewnej 1-2/2012

HTCH 1 2.2012 okl

W numerze:

  1. Związki antyżywieniowe w paszach stosowanych w żywieniu świń Dorota Bugnacka
  2. Od kiedy i czym dokarmiać prosięta? Krzysztof Karpiesiuk
  3. Mikroelementy w postaci organicznej w żywieniu trzody chlewnej Halina Skórko-Sajko
  4. Problemy zdrowotne na tle żywieniowym Agnieszka Misiura
  5. Innowacyjna gorzelnia z biogazownią w Łanach Wielkich ze zbiornikami Wolf System Wolf System Sp. z o.o.
  6. Doskonalenie wyników na tuczach Jak wykorzystać potencjał genetyczny świń? Robert Burek
  7. Skuteczne usuwanie odorów dzięki zastosowaniu instalacji Laminopol Sp. z o.o. Słupsk Zbigniew Miecznikowski
  8. System termoizolacji bezspoinowej pianą poliuretanową Zakład Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych Zakład Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych
  9. Odchów prosiąt. Dogrzewanie stanowisk dla prosiąt Tadeusz Nikielski
  10. Skraplanie wody w budynkach inwentarskich Zdzisław Czmer
  11. Najważniejsza jest higiena na fermie Leszek Jasiński, Sebastian Środoń, Damian Knecht
  12. Idealni rodzice Rodian Pawłowski
  13. Diagnozowanie ciąży u loch nie jest łatwe Marek Babicz, Milena Kotlińska, Ewelina Flis
  14. Premiksy lecznicze a produkcja pasz leczniczych Agnieszka Misiura
  15. Świńska grypa. Etiologia i zwalczanie Wanda Milewska, Michał Kaczyński
  16. Liczba prosiąt w miocie wciąż za niska Wanda Milewska
  17. Kastracja prosiąt w świetle inicjatywy brukselskiej Aleksander Skoracki
  18. Jak wygląda innowacyjna produkcja świń w Tajlandii? Stuart Lumb
  19. Biomax

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ