Strefa Trzoda

Mniej amoniaku, większa zdrowotność

Katarzyna Jankowska

W dzisiejszej dobie przemysłowy chów różnych gatunków zwierząt nie pozostaje bez wpływu na środowisko naturalne. Zanieczyszczenia przedostające się do atmosfery, a także do środowiska glebowo-wodnego stanowią istotne zagrożenie w momencie utraty kontroli nad warunkami zoohigienicznymi na fermach (głównie wentylacja i temperatura oraz wysoka obsada zwierząt). Producenci jednak dbając o renomę, starają się zapewniać takie warunki chowu, aby nie zagrażały one zdrowiu ludzi (personelowi, mieszkańcom okolicy fermy i wreszcie samym konsumentom mięsa).

 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.