Hodowca Trzody Chlewnej 11-12/2012

HTCH 11 12.2012 okl

W numerze:

  1. System chowu a wyniki produkcyjne świń Henryk Maciołek, Magdalena Smyczek
  2. Wybrane dodatki paszowe w żywieniu świń Artur Mazurowski
  3. Opłacalność produkcji świń przy technologii żywienia na mokro Anita Zaworska
  4. Znaczenie wody w produkcji świń Krzysztof Karpiesiuk
  5. Czynniki wpływające na śmiertelność prosiąt Artur Mazurowski
  6. Potrzeby pokarmowe prosiąt Wszystko zaczyna się od lochy! Damian Knecht
  7. Znaczenie siary w życiu prosiąt Damian Knecht, Anna Jankowska-Mąkosa, Sebastian Środoń
  8. Selekcja loszek remontowych z własnego stada Dorota Bugnacka
  9. Przydatność knurów różnych ras i mieszańców do użytkowania w inseminacji Wanda Milewska
  10. Ciąża: Diagnostyka i przebieg Damian Knecht, Anna Jankowska-Mąkosa, Sebastian Środoń
  11. Odporność immunologiczna świń Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  12. Biegunka u prosiąt wywołana bakteriami beztlenowymi z rodzaju Clostridium Karol Kotowski
  13. „Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy” Laboratorium analiz zagrożeń biologicznych Tadeusz Bakuła
  14. Marka jest kluczem! Stuart Lumb, tłumaczenie: Agnieszka Markowska
  15. Behawior dzika europejskiego Jagoda Popek, Jacek Nowicki

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ