Hodowca Trzody Chlewnej 1-2/2013

HTCH 1 2.2013 okl

W numerze:

  1. Choroby loch spowodowane nieprawidłowym żywieniem Anita Zaworska
  2. Żywienie prosiąt z dodatkiem mączki rybnej Agnieszka Misiura
  3. Strączkowe najlepsze źródło krajowego białka Karolina Śmiatacz, Grażyna Szymańska, Agnieszka Faligowska
  4. Białko w odpowiedniej jakości i ilości dla prosiąt Agnieszka Misiura
  5. Mieszalnik do pasz na fermie trzody chlewnej Wojciech Grudzień
  6. Genetyczne uwarunkowania jakości mięsa Artur Mazurowski
  7. Właściwa higiena pasz. Niezwykle ważny element w produkcji świń Agnieszka Misiura
  8. Grupowe utrzymanie loch Wojciech Grudzień
  9. Świnie popadają w depresję! Daj im zabawkę Krzysztof Karpiesiuk 
  10. Wykorzystanie biotechnologii w rozrodzie świń Damian Knecht, Anna Jankowska-Mąkosa
  11. Najważniejsze cechy użytkowości rozrodczej świń Damian Knecht, Anna Jankowska-Mąkosa, Sebastian Środoń
  12. Znaczenie ras: duroc i pietrain w hodowli i produkcji świń w Polsce Wanda Milewska
  13. Czy dalsza poprawa mięsności tuczników ma sens? Wanda Milewska
  14. Afrykański pomór świń (African swine fever – ASF) Henryk Maciołek
  15. VIV China 2012 Stuart Lumb
  16. Zdrowie układu oddechowego gwarantem optymalnej produkcji lek. wet. Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  17. Bezpieczeństwo biologiczne w chorobach zakaźnych trzody chlewnej Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
  18. Z teczki lekarza weterynarii - żelazo  Wojciech Grudzień

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ