Strefa Trzoda

Sterowanie środowiskiem jelit u trzody chlewnej

Dorota Bederska-Łojewska, Marek Pieszka; Dział Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa, Instytut Zootechniki PIB Kraków


Śmiertelność młodych zwierząt jest szczególnie wysoka w przypadku trzody chlewnej i niezwykle ważne jest podejmowanie wszelakich działań mających na celu zapobieganie zbyt dużej ilości upadków przynoszącej poważne straty ekonomiczne. Odchów prosiąt ssących i odsadzonych to dwa bardzo trudne etapy w produkcji trzody chlewnej. W tym okresie wszelkie zaniedbania szczególnie mocno odbijają się na delikatnych organizmach młodych prosiąt.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.