Hodowca Trzody Chlewnej 9-10/2013

HTCH 9 10.2013 okl

W numerze:

  1. Przygotowanie lochy do porodu Dorota Bugnacka
  2. Rola substancji zapachowych w paszach dla różnych grup trzody chlewnej Rodian Pawłowski
  3. Czynniki żywieniowe wpływające na zdrowotność prosiąt Wojciech Grudzień
  4. Kiszone ziarno kukurydzy jako pasza dla świń Rodian Pawłowski
  5. Zioła w żywieniu świń Artur Mazurowski
  6. Metody ograniczające stres odsadzeniowy u prosiąt Anita Zaworska
  7. Jakość nasienia w sztucznej inseminacji Damian Knecht, Kamil Duziński
  8. Perspektywy i zagrożenia antybiotykami Zdzisław Gliński
  9. 1% upadków w warchlakarni – nadrzędny cel Wanda Milewska
  10. Wytwarzanie paszy i bezpieczeństwo żywności na etapie produkcji pierwotnej (w gospodarstwie rolnym) Krzysztof Karpiesiuk
  11. Szczególnie niebezpieczne choroby bakteryjne świń, występujące w warunkach intensywnej produkcji Henryk Maciołek, Dorota Łukomska, Ewelina Rucińska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ