Strefa Trzoda

Hodowca Trzody Chlewnej 11-12/2013

HTCH 11 12.2013 okl

W numerze:

  1. Jaki wpływ na wyniki produkcji prosiąt może mieć obniżenie poziomu białka mieszankach pełnoporcjowych dla loch prośnych i karmiących? Paweł Gajewczyk
  2. Łatwo dostępne białko Agnieszka Misiura, Tomasz Misiura
  3. W poszukiwaniu alternatywy dla tlenku cynku Dr Loannis Mavromichalis
  4. Substancje czynne w ziołach Rodian Pawłowski
  5. Biomin – światowa czołówka postępu w Austrii Piotr Lisiecki
  6. Związki lotne emitowane w chlewni Katarzyna Jankowska
  7. Jak dbać o słabe i wrażliwe świnie? Wojciech Grudzień
  8. Wady mięsa oraz przyczyny ich występowania Artur Mazurowski
  9. Obsada świń w kojcach Wanda Milewska
  10. Od czego zależy status zdrowotny stada podstawowego loch? Damian Knecht, Kamil Duziński
  11. Woda w chlewni Anita Zaworska
  12. Zespół czynników stresogennych a zdrowie i produkcyjność świń Henryk Maciołek, Dorota Łukomska, Ewelina Rucińska, Monika Białek

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy