Strefa Trzoda

Historia pewnej fermy świń na Jamajce

Stuart Lumb; Wielka Brytania


Jednym z chętniej spożywanych gatunków mięs na Jamajce jest wieprzowina, a z popularniejszych potraw z tego gatunku mięsa jest tzw. „Jerk Pork”. Jest to mięso wieprzowe zamarynowane w mieszance ostrych przypraw. Można je kupić zarówno w restauracjach, jak i u przyulicznych sklepikarzy. Populacja świń na Jamajce wynosi około 80 tys. loch. Sektor produkcji świń w tym kraju jest bardzo zróżnicowany, począwszy od małych producentów utrzymujących zaledwie kilka loch, wystarczających na zaspokojenie potrzeb rodziny i przyjaciół, kończąc na jednostkach, w których została wdrożona najlepsza dostępna technologia. Pośrodku znajdują się producenci utrzymujący od 50 do 100 loch.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.