Amirap Standard bezpieczny komponent białkowy

Agrolok

 

Od wielu lat powszechnie znanym i stosowanym białkiem w żywieniu trzody chlewnej są przetworzone nasiona soi i rzepaku w postaci śrut poekstrakcyjnych. Rzepak jest jedną z najważniejszych roślin uprawnych w Polsce i stanowi źródło cennego białka oraz oleju. Dlatego od lat prowadzone są prace nad jak najszerszym zastosowaniem komponentów pochodzenia rzepakowego w żywieniu trzody chlewnej. Polska jest nie tylko jednym z pionierów w produkcji tej rośliny, a także liderem w zakresie jakości pozyskiwanego surowca. Polskie odmiany „00” rzepaku charakteryzuje najniższa zawartość substancji pogarszających jakość paszy.

 

 

Pozostało 90% tekstu

 

Artykuł został opublikowany w Hodowcy Trzody Chlewnej 3-4/2022. Kup to e-wydanie (15,00 zł) TUTAJ.

Czas realizacji zamówienia: do 2 dni roboczych