Hodowca Trzody Chlewnej 1-2/2015

W numerze:

  1. Rola witamin w żywieniu świń - cz. I Artur Mazurowski
  2. Fermentacja - proces wykorzystywany w produkcji pasz Anita Zaworska
  3. Potencjał hodowlany świń Marek Babicz, Kinga Kropiwiec, Damian Iwon
  4. Ocena drożdży piwnych i gorzelnianych oraz preparatów wytworzonych przy ich udziale w tuczu świń Anna Szuba-Trznadel, Tomasz Hikawczuk, Bogusław Fuchs
  5. Materiał genetyczny oraz specyfika żywienia i utrzymania świń wykorzystywanych do produkcji wyrobów tradycyjnych Wanda Milewska
  6. Jak dobrze przygotować obiekt do zasiedlenia? Katarzyna Jankowska
  7. Jak taniej produkować tuczniki? Tadeusz Barowicz
  8. Otwarcie tuczarni w Lipiu Małgorzata Horecka
  9. Ile naprawdę kosztują choroby zakaźne występujące w polskich chlewniach? Prywatna Praktyka Weterynaryjna Andrzej Bochniak i współpracownicy

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ