Strefa Indyk

Umięśnienie i otłuszczenie tuszek

Obecnie konsument poszukuje mięsa delikatnego o odpowiednich walorach smakowych. Te wymagania spełnia dobrze umięśnione, słabo otłuszczone, wysokiej jakości, mięso drobiowe. Dodatkowo, wartość odżywcza białek mięsa drobiowego jest nieco wyższa niż białek mięsa dużych zwierząt rzeźnych, ponieważ mięso drobiowe ma więcej białka, a więc i więcej poszczególnych aminokwasów. Mięso drobiu jest także łatwo przyswajalne i ma niższą wartość energetyczną, gdyż zawiera nie tylko mniej tłuszczu, ale też tłuszcz ten bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe.

 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.