Strefa Indyk

Indyk Polski 55 (2/2016)

W numerze:

  1. Antybiotyki w produkcji drobiarskiej Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  2. Wady i zalety stosowania antybiotyków w wodzie do picia Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  3. GMO - istota, cele oraz potencjalne i rzeczywiste korzyści z jej wykorzystania Anita Zaworska
  4. Rola witaminy C w hodowli drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Mączka wapienna z rozdrobnionych muszli morskich dodatkowym źródłem wapnia w mieszankach paszowych dla zwierząt Kompasz
  6. Wytrwale do sukcesu Deuka
  7. Imbir w profilaktyce chorób stawów i stanów zapalnych Katarzyna Łagowska
  8. Probiotyki i prebiotyki w funkcjonowaniu przewodu pokarmowego u indyków Oliwia Duszyńska-Stolarska
  9. Kolibakterioza - choroba złych warunków utrzymania Henryka Korytkowska
  10. Stres cieplny w produkcyjności drobiu Anna Wilkanowska
  11. Problem zapylenia ściółki w czasie wysokich temperatur Bartosz Korytkowski
  12. Turkey Vision, Iława, 17 maj 2016 Katarzyna Markowska
  13. Zagrożenia biologiczne w hodowli drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  14. Procedura mycia i dezynfekcji na fermie drobiu
  15. Wpływ zastosowanego materiału ściółkowego na jakość łap w odchowie indyków Joanna Kowalska
  16. Zagrożenia mikrobiologiczne w systemach pojenia Katarzyna Jankowska
  17. Wpływ systemu utrzymania na jakość mięsa indyczego Anna Wilkanowska
  18. Promienniki ceramiczne dla budynków inwentarskich Centaurus

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.