Indyk Polski 56 (3/2016)

 

W numerze:

  1. Gerczak Farm Open Day Gerczak Hatchery
  2. Strawność krajowych źródeł białka roślinnego Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  3. Monitoring substancji niebezpiecznych w paszach i żywności Katarzyna Łagowska
  4. Skażenie surowców paszowych mikotoksynami Marcin Różewicz
  5. Znaczenie elektrolitów w diecie drobiu Bartosz Korytkowski
  6. Wyzwania przemysłu indyczego Wywiad z Davidem Libertinim Katarzyna Markowska
  7. Ślad antybiotykowy na fermie – przyczyny i konsekwencje Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Sposoby oceny dobrostanu na fermach drobiu Joanna Paulina Żebrowska, Dorota Witkowska
  9. Uciążliwe chrząszcze ściółkowe i metody ich zwalczania Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Nowy szczep reowirusa (TARV) – przyczyną zapalenia stawów indyków w USA Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Znaczenie wskaźników hematologicznych i biochemicznych krwi indyków Anna Wilkanowska
  12. Wstawienie piskląt indyczych – zapewnij ptakom dobry start Barbara Wójtowicz
  13. Poprawa jakości ściółki Oliwia Duszyńska-Stolarska
  14. Skuteczność dezynfekcji Katarzyna Jankowska
  15. Grypa ptasia Maciej Kucharski
  16. Program optymalizacyjny racjonalne zarządzanie kosztami pasz Dawid Kołacz, Piotr Łambucki, Łukasz Dobrzański
  17. Nowocześnie znaczy: drogo? Niekoniecznie! Maciej Rewucki
  18. Wolnowybiegowy chów indyków Marcin Różewicz

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł  TUTAJ