Indyk Polski 59 (2/2017)

 W numerze:

  1. Jełczenie tłuszczu w paszach: w żywieniu drobiu problem ważny, jednakże nie dramatyczny Zenon Zduńczyk, Jan Jankowski, Andrzej Koncicki
  2. 100 lat badań naukowych nad żywieniem drobiu Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  3. Jakość wody i wentylacji, ważne czynniki w produkcji kurcząt rzeźnych Katarzyna Jankowska
  4. Nowoczesna wytwórnia pasz De Heus w Iłowie
  5. Słoma a ściółka słomiana higiena, mniejsza pracochłonność, wyższa zdrowotność ptaków Katarzyna Markowska
  6. Korzyści ze stosowania owadów w żywieniu drobiu Maciej Kucharski
  7. Olejek z lawendy lekarskiej Katarzyna Jankowska
  8. Chrząszcze ściółkowe w produkcji indyków i metody ich zwalczania Bartosz Korytkowski
  9. Sucha dezynfekcja metodą na poprawę jakości podłoża w kurniku i wzrost opłacalności produkcji Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Metody ograniczania much na fermie Maciej Kucharski
  11. Żywienie drobiu podczas wysokich temperatur Bartosz Korytkowski
  12. Konferencja Kartzfehn w Polsce, 4-6.05.2017 Katarzyna Markowska
  13. Stres cieplny u drobiu, jak walczyć z nim w dzień, jak zapobiegać w nocy? Marcin Barabasz
  14. Mechanizmy neurofizjologicznego zjawiska impritingu u ptaków Oliwia Duszyńska-Stolarska
  15. Problemy i perspektywy szczepień Zdzisław Gliński

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł  TUTAJ