Strefa Indyk

100 lat badań naukowych nad żywieniem drobiu

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk; AVICONS



Dla upamiętnienia ponad 100-letniej rocznicy powstania WPSA, panowie Elinger, Fisher, Jeroch, Sauveur, Tiller i Whitehead, członkowie Roboczej Grupy 2 (Żywienie) Europejskiej Federacji WPSA, opracowali przegląd rozwoju nauk o żywieniu drobiu. W ciągu wieku, metody żywienia drobiu rozwinęły się od stosowanych w przyzagrodowym chowie, do wielkotowarowej intensywnej produkcji, przyczyniając się do rozwoju badań XX w., osiągając w Europie szczyt w latach 70-tych.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.