Indyk Polski 63 (2/2018)

IP63 2.2018 okl

 W numerze:

  1. Gerczak Nord-Pol Hatchery świętuje 20-lecie istnienia
  2. Metody oceny genetycznego potencjału indyków Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  3. Otwarcie nowej linii produkcyjnej w zakładzie w Płośnicy Agrifirm
  4. Jak ograniczyć dysbakteriozę i niestrawności dr inż. Robert Burek
  5. Przyczyny wczesnych upadków piskląt indyczych Anna Wilkanowska
  6. Dodatki paszowe pomocne przy stresie cieplnym Bartosz Korytkowski
  7. Probiotyki i prebiotyki w funkcjonowaniu przewodu pokarmowego Bartosz Korytkowski
  8. Lipidoza indyków - gwałtowny przebieg choroby i duże straty Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Dzień otwartych dni z Hodowcą Sp. z o.o. w Kobylnej Łące Katarzyna Markowska
  10. Bal - powitanie wiosny z Golpaszem Magdalena Mazurowska
  11. Fitogeniczne dodatki paszowe: naturalny wybór - z punktu widzenia eksperta Katarzyna Sartowska-Żygowska
  12. Zakaźne zapalenie nosa i tchawicy indyków Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj
  13. Glebogryzarka z systemem ARS również do zastosowań na fermach drobiu 
  14. Zagrożenia w systemach pojenia Katarzyna Jankowska
  15. Choroby grzybicze u drobiu Jakub Biesek
  16. Choroby układu naczyniowego u indyków Maciej Kucharski
  17. Zmysły ptaków: wzrok, słuch, smak i węch Teresa Majewska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł  TUTAJ