Strefa Indyk

Regionalizacja produkcji mięsa na świecie, ze szczególnym uwzględnieniem drobiu i indyków

Tomasz Rokicki; SGGW w Warszawie

 

W artykule przedstawiono ocenę stopnia regionalizacji produkcji mięsa na świecie (ze szczególnym uwzględnieniem drobiu i mięsa indyków) oraz występujące w tym aspekcie zmiany. Kolejno ukazano stopień koncentracji produkcji mięsa, wraz ze wskazaniem regionów z dominującym udziałem tej produkcji na świecie, określono kierunki i siłę zmian w tym zakresie w poszczególnych obszarach świata. Taką samą analizę wykonano w przypadku mięsa drobiu ogółem, a także mięsa indyków.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.