Indyk Polski 50 (1/2015)

W numerze:

  1. Wywiad z dyrektorem działu badawczo-rozwojowego Hybrid Turkeys p. Nico Buddigerem Piotr Lisiecki
  2. Produkcja indyków w Polsce w 2014 r. Marian Biegański
  3. Golpasz S.A. Nowa technologia, nowe receptury, nowa wytwórnia Katarzyna Markowska
  4. Pełne ziarno pszenicy w żywieniu indyków rzeźnych – czynnik, poprawiający uzyskiwane wyniki techniczne Michał Szafryna
  5. Indyki lubią włókno! Katarzyna Sartowska
  6. Od czego zależy zdolność rozpłodowa indyków? Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  7. Znaczenie monitorowania poziomu dwutlenku węgla (CO2) w pomieszczeniach dla indyków Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Znaczenie wody w żywieniu indyków Michał Szafryna
  9. Substancje bakteriobójcze - bakteriologia, mechanizm działania, podział, właściwości i zastosowanie w weterynarii Wojciech Grudzień
  10. Diagnostyka bakteriologiczna chorób drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  11. Wiszące wole – coraz częstsza przypadłość indyków Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  12. Zarządzanie ściółką Ireneusz Czajkowski, Carlo Norci
  13. Kolejna sesja Akademii Indyka za nami Piotr Lisiecki
  14. Popularność mięsa indyczego w różnych zakątkach świata Anna Wilkanowska
  15. Na każdą porę roku - ciepło zimą, chłodno latem Optimum Bis
  16. Polscy przedsiębiorcy rolni wspierani przez Unię Europejską wybierają ekologiczny gaz płynny Novatek

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł  TUTAJ