Copyright 2018

 

 

W numerze:

  1. Jakość pasz objętościowych – nieodzowny warunek intensywnej produkcji mleka Dariusz S. Minakowski
  2. Wystarczy jedna dawka dla krów w laktacji Ryszard Kujawiak
  3. Laboratorium Alltech ds.walki z mikotoksynami zdobywa globalną akredytację Alltech
  4. Podejrzewasz kwasicę? Działaj! Zastosuj środek buforujący! Over Agro
  5. Profil kwasów tłuszczowych w mleku Józef Krzyżewski
  6. Wykorzystanie razówek do produkcji wołowiny – raport z badań Zenon Nogalski, Zofia Wielgosz-Groth, Monika Sobczuk-Szul, Cezary Purwin, Rafał Winarski, Paulina Pogorzelska-Przybyłek
  7. Szklanka mleka dla ucznia – mleko z jodem Franciszek Brzóska, Tadeusz Barowicz, Bogdan Śliwiński
  8. Poprawa zdrowia racic dzięki kąpielom racic? Stephan Hagen, Srdjan Stankovic
  9. Przyczyny brakowania krów mlecznych Katarzyna Walkowiak
  10. Od pryzmy po stół paszowyTadeusz Barowicz, Marek Pieszka
  11. Mastitis sprzyja poronieniom? Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
  12. Automatyczna obserwacja bydła w oborze Ryszard Pleskot
  13. Moje przemyślenia nt. heterozji w chowie bydła Jerzy Żółkowski
  14. Dokarmianie zwierzyny płowej kiszonkami Witold Podkówka
  15. Edukacyjne zamierzenia Bioinżynierii Zwierząt - Inauguracja roku akademickiego 2014/2015 na Wydziale Bioinżynierii Zwierząt w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
  16. Immunoprofilaktyka w chorobach zakaźnych bydła - Szczepienia ochronne Zdzisław Gliński