Copyright 2018

HB 6.2012 okl

W numerze:

  1. Skład dawki pokarmowej bydła a występowanie biologicznie aktywnych składników w mleku Józef Krzyżewski
  2. Selen ważny składnik diety Halina Skórko-Sajko
  3. Strategia wykorzystania dodatków paszowych w żywieniu wysokowydajnych krów Józef Krzyżewski
  4. Optymalny zbiór zielonek na kiszonkę Ewa Januś
  5. Skala a efektywność ekonomiczna produkcji mleka Anna Borecka
  6. Czy można obniżyć temperaturę w oborze w czasie dni bezwietrznych? Wojciech Krawczyk
  7. Broń chemiczna do walki z muchami Robert Szulc
  8. Krycie naturalne w nowoczesnym chowie bydła Paweł Bieliński
  9. Poród u krowy użytkowanej mlecznie Karol Kotowski
  10. Czynniki genetyczne i środowiskowe, wpływające na skład białek mleka Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
  11. Systemy schładzania mleka Robert Szulc
  12. VII Ogólnopolska Wystawa bydła hodowlanego, 12-13 maja 2012 r., Sielinko Katarzyna Markowska