Copyright 2017

 

Hodowca Bydła 6/2012

 

 

W numerze:

 1.Czynniki genetyczne i środowiskowe, wpływające na skład białek mleka Adrianna Pawlik, Grażyna Sender

2.Strategia wykorzystania dodatków paszowych w żywieniu wysokowydajnych krów Józef Krzyżewski

3.Krycie naturalne w nowoczesnym chowie bydła Paweł Bieliński

4.Poród u krowy użytkowanej mlecznie Karol Kotowski

5.Systemy schładzania mleka Robert Szulc

6.Skala a efektywność ekonomiczna produkcji mleka Anna Borecka

7.Skład dawki pokarmowej bydła a występowanie biologicznie aktywnych składników w mleku Józef Krzyżewski

8.Broń chemiczna do walki z muchami Robert Szulc

9.Czy można obniżyć temperaturę w oborze w czasie dni bezwietrznych? Wojciech Krawczyk

10.Optymalny zbiór zielonek na kiszonkę Ewa Januś

 

 

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Bydła: 90 zł

Wpłaty prosimy kierować na:

Pro Agricola Sp. z o.o., ul. Puławska 39 lok. 30, 02-508 Warszawa

10 8857 1067 3001 0009 8179 0001

Dla nowych prenumetorów Hodowcy Bydła w prezencie: segregator do archiwizowania czasopism oraz Suplement: Jak zabić własną krowę?

Zamówienia: kliknij tutaj