Copyright 2017

 

Hodowca Bydła 4/2013

 

 

W numerze:

 1.Termin zbioru zielonki decyduje o jakości kiszonek Ewa Stamirowska-Krzaczek

2.Stan i perspektywy uprawy kukurydzy w Polsce i na świecie Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra

3.Uprawa kukurydzy na biogaz Anna Weber, Hubert Waligóra

4.Znaczenie kukurydzy w rozwoju rolnictwa i produkcji mleka w regionie ostrołęckim Dariusz Minakowski, Witold Rzepiński

5.Gospodarka wodna w uprawie kukurydzy Anna Weber, Hubert Waligóra

6.Ograniczyć straty podczas sporządzania kiszonek Adam Radkowski, Iwona Radkowska

7.Mieszanki trawiasto-motylkowate podstawą efektywnej produkcji mleka Adam Radkowski, Iwona Radkowska

8.Jeszcze raz o subklinicznej kwasicy żwacza (SARA) Paweł Górka

9.Skażenie pasz ochratoksyną i biologiczna metoda ich dekontaminacji K. Zielińska, K. Stecka, A. Fabiszewska, A. Miecznikowski

10.Zasady bezpiecznego przechowywania nawozu z wykorzystaniem płyt obornikowych Michał Boćkowski, Marek Gaworski

11.Gliceryna osłodzi krowie życie! i dowartościuje energetycznie dawkę pokarmową Adrian Wojtalczyk

12.Leczenie stanów zapalnych wymienia u krów Agnieszka Wilczek-Jagiełło

13.Koncentracja składników pokarmowych w sm dawki ważnym czynnikiem stymulującym produkcyjność krów Józef Krzyżewski

14.Intensywny opas buhajków i jałówek rasy holsztyńsko- -fryzyjskiej przeznaczanych na rzeź Stanisław Wajda, Ewa Burczyk

15.Japońska technologia smakuje polskim krowom

16.Gdzie zaoszczędzić energię w oborze? Robert Szulc

17.Powolny rozwój biogazowni w Polsce Proces inwestowania w biogazownię rolniczą Magdalena Szwarc , Małgorzata Powałka, Adam Kupczyk

18.Czy zaawansowane technologie żywieniowe mogą nam zapewnić wydajność, rentowność i zrównoważony rozwój? Przemysław Wieczorek

 

 

 

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Bydła: 90 zł

Wpłaty prosimy kierować na:

Pro Agricola Sp. z o.o., ul. Puławska 39 lok. 30, 02-508 Warszawa

10 8857 1067 3001 0009 8179 0001

Dla nowych prenumetorów Hodowcy Bydła w prezencie: segregator do archiwizowania czasopism oraz Suplement: Jak zabić własną krowę?

Zamówienia: kliknij tutaj