Copyright 2019

HB 4.2013 okl

W numerze:

  1. Koncentracja składników pokarmowych w sm dawki ważnym czynnikiem stymulującym produkcyjność krów Józef Krzyżewski
  2. Gliceryna osłodzi krowie życie! i dowartościuje energetycznie dawkę pokarmową Adrian Wojtalczyk
  3. Jeszcze raz o subklinicznej kwasicy żwacza (SARA) Paweł Górka
  4. Czy zaawansowane technologie żywieniowe mogą nam zapewnić wydajność, rentowność i zrównoważony rozwój? Przemysław Wieczorek
  5. Intensywny opas buhajków i jałówek rasy holsztyńsko- -fryzyjskiej przeznaczanych na rzeź Stanisław Wajda, Ewa Burczyk
  6. Zasady bezpiecznego przechowywania nawozu z wykorzystaniem płyt obornikowych Michał Boćkowski, Marek Gaworski
  7. Gdzie zaoszczędzić energię w oborze? Robert Szulc
  8. Powolny rozwój biogazowni w Polsce Proces inwestowania w biogazownię rolniczą Magdalena Szwarc , Małgorzata Powałka, Adam Kupczyk
  9. Leczenie stanów zapalnych wymienia u krów Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Japońska technologia smakuje polskim krowom Greenland
  11. Skażenie pasz ochratoksyną i biologiczna metoda ich dekontaminacji K. Zielińska, K. Stecka, A. Fabiszewska, A. Miecznikowski
  12. Mieszanki trawiasto-motylkowate podstawą efektywnej produkcji mleka Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  13. Ograniczyć straty podczas sporządzania kiszonek Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  14. Termin zbioru zielonki decyduje o jakości kiszonek Ewa Stamirowska-Krzaczek
  15. Stan i perspektywy uprawy kukurydzy w Polsce i na świecie Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
  16. Uprawa kukurydzy na biogaz Anna Weber, Hubert Waligóra
  17. Gospodarka wodna w uprawie kukurydzy Anna Weber, Hubert Waligóra
  18. Znaczenie kukurydzy w rozwoju rolnictwa i produkcji mleka w regionie ostrołęckim Dariusz Minakowski, Witold Rzepiński