Copyright 2017

 

 

W numerze:

  1. Kolejna informacja o wynikach jakie uzyskano z zastosowaniem preparatu drożdżowego AGRO Yeast PLC w żywieniu krów w GNR BOVINAS dr hab.Witold Podkówka dr h.c.
  2. Sortowanie paszy przez krowy Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka, Bogusław Śliwiński
  3. Mikotoksyny w paszy źródłem zakłóceń zdrowia i rozrodu u bydła Józef Krzyżewski
  4. Żywienie i rozród w stadach bydła mięsnego Krzysztof Bilik
  5. Akademia Kiszonkowa Piotr Lisiecki
  6. Wielkie święto polskiego biznesu Piotr Lisiecki
  7. Zamykanie silosu z kukurydzą. Jak to robią w Agassiz? Marek Gaworski
  8. Konferencja prasowa Timac Agro z okazji jubileuszu 10-cio lecia firmy Timac Agro
  9. Krzyżowanie alternatywą dla krów holsztyńsko-fryzyjskich? Aleksander Osten-Sacken
  10. Wymagania dotyczące utrzymywania bydła przeznaczonego do produkcji żywności Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
  11. Punkty krytyczne podczas doju mechanicznego predysponujące do wystąpienia zapaleń wymion Wojciech Neja
  12. Organizacja porodówki w oborze Robert Szulc
  13. IBR – choroba, która zostaje do końca życia zwierząt Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  14. Innowacje w nawożeniu azotem roślin uprawnych Timac Agro
  15. Pogłowie bydła ras zachowawczych w Polsce Katarzyna Sobocińska, Dawid Sobociński
  16. Czy zagraża nowa choroba wirusowa bydła? Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
  17. Wysoka jakość kształcenia studentów i innowacyjne badania naukowe – głównym wyzwaniem Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz Minakowski

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Bydła: 90 zł

Wpłaty prosimy kierować na:

Pro Agricola Sp. z o.o., ul. Puławska 39 lok. 30, 02-508 Warszawa

10 8857 1067 3001 0009 8179 0001

Dla nowych prenumetorów Hodowcy Bydła w prezencie: segregator do archiwizowania czasopism oraz Suplement: Jak zabić własną krowę?

Zamówienia: kliknij tutaj