Copyright 2017

 

 

W numerze:

  1. Znaczenie energii w żywieniu krów mlecznych Krzysztof Bilik
  2. Zabiegi modyfikujące wartość odżywczą oraz właściwości funkcjonalne materiałów paszowych Dariusz Minakowski, Jarosław Zabielski
  3. Reformulacja dawki pokarmowej z zastosowaniem źródła chronionej żwaczowo metioniny – MetaSmart® Dry i jej wpływ na rentowność hodowli bydła mlecznego w Polsce Ivan Eisner, Marcin Maj, Angela Schroeder, Ainhoa Perojo
  4. Bezpieczne podłoże w oborze Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  5. O czym świadczy wysoki poziom mocznika we krwi bydła? Maciej Adamski, Bartosz Kłos
  6. Brak rui u krów na tle zaburzeń czynności jajników Karol Kotowski
  7. Biegunki cieląt – zasady postępowania Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. BSC w okresie okołoporodowym Katarzyna Sobocińska
  9. Jak to robią w Kanadzie…Pomysł na „Mleczne Królowe” Gaworski Marek
  10. Tanio produkować wołowinę Tadeusz Barowicz, Władysław Brejta
  11. Wołowina – czego jeszcze o niej nie wiemy! Jolanta Oprządek

 

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Bydła: 90 zł

Wpłaty prosimy kierować na:

Pro Agricola Sp. z o.o., ul. Puławska 39 lok. 30, 02-508 Warszawa

10 8857 1067 3001 0009 8179 0001

Dla nowych prenumetorów Hodowcy Bydła w prezencie: segregator do archiwizowania czasopism oraz Suplement: Jak zabić własną krowę?

Zamówienia: kliknij tutaj