Drukuj

W numerze:

  1. Wpływ pastwiskowego żywienia krów na zawartość składników prozdrowotnych w mleku Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  2. Udział ziół w runi i jego wpływ na jakość kiszonek Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
  3. Zielonka potencjalnym źródłem mikotoksyn Joanna Brzozowska
  4. Bolusy – nowe narzędzie w rozwiązywaniu problemów zdrowotnych bydła Józef Gręda
  5. Żywienie krów mamek ras mięsnych w okresie letnim Krzysztof Bilik
  6. Prawidłowe mycie dojarni i schładzalnika. Zaawansowane testy diagnostyczne procesu mycia Piotr Mańkowski, DeLaval
  7. Cielę od narodzenia Robert Szulc, Urszula Kołosowska
  8. Sposoby minimalizacji stresu cieplnego u bydła Dorota Godyń
  9. Układ hormonalny i odpornościowy. W jaki sposób wpływają na rozród i utrzymanie ciąży u bydła Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Nowoczesne technologie w przygotowywaniu i zadawaniu pasz w oborze Michał Boćkowski, Marek Gaworski, Bogdan Dróżdż
  11. Muchom wstęp wzbroniony Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  12. Więcej kazeiny od mieszańców brown swiss! Jerzy Ziółkowski
  13. XXV Szkoła Zimowa Zakopane 2017 Katarzyna Markowska
  14. Objawy brodawczycy. Jak ją leczyć? Jakub Pacoń, Formella Rachela, Maciej Adamski
  15. Nie tylko w Indiach czczono bydło Henryk Pawlak