Copyright 2019

HB 32019 okl

W numerze:

  1. Zabiegi zmierzające do poprawy składu florystycznego runi łąkowo-pastwiskowej Kazimierz Grabowski
  2. Żywienie pastwiskowe krów a zawartość bioaktywnych składników w mleku Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  3. Czynniki wpływające na jakość runi pastwiskowej Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  4. Lucerna w monokulturze i w mieszankach z trawami Marzenna Olszewska
  5. Kiszonki z traw o podwyższonej zawartości suchej masy Barbara Wróbel
  6. Możliwości żywienia krów mlecznych bez GMO Krzysztof Bilik
  7. Dodatek tłuszczu w żywieniu krów w okresie okołoporodowym Józef Krzyżewski
  8. Występowanie schorzeń racic w stadach bydła mlecznego Piotr Stanek, Waldemar Teter, Ewelina Flis
  9. Kokcydioza cieląt (Eimerioza) Jakub Pacoń, Maciej Adamski
  10. Bakterie fermentacji mlekowej – naturalna produkcja żywności Agnieszka Markowska
  11. Ocena wartości użytkowej bydła ras mięsnych Grzegorz Skrzyński
  12. 25 lat historii Szkół Zimowych Hodowców Bydła w Zakopanym 1993-2017 Jan Szarek
  13. Kolejna edycja Agro Days. Dni Hodowcy zakończona sukcesem!
  14. Centralne Targi Rolnicze w Nadarzynie