Copyright 2017

W numerze:

1. Produkcja pasz z trwałych użytków zielonych sprzyjająca ochronie środowiska

2. Zasady tworzenia i formowania pryzm kiszonkowych

3. GPS – kiszonki z całych roślin zbożowych w mieszance z roślinami strączkowymi

4. Technologia PRO kiedy więcej znaczy mniej

5. Polmass SA zorganizował Międzynarodową Konferencję Kiszonkarską

6. Nawożenie dolistne kukurydzy

7. Chrońmy skutecznie kukurydzę przed zachwaszczeniem

8. Produkcja wysokiej jakości żywca rzeźnego z wykorzystaniem pogłowia cieląt ze skupu od rolników

9. Systemy opasu i kategorie opasanego bydła

10. Synchronizacja rui w stadach bydła mięsnego

11. Wentylacja w oborze - Ważna czy najważniejsza?

12. Strach przed mlekiem ekologicznym

13. Jod w dippingu

14. Choroby bydła wywołane przez wirus papillomatozy (papilloma virus)

15. Biegunki u cieląt, zagadnienia żywieniowe (Część 2. Żywieniowe możliwości ograniczania występowania biegunek)

16. Niedługo minie siedemdziesiąt lat inseminacji bydła w Polsce

17. Selen i jego rola dla zdrowia ludzi i zwierząt

 

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Bydła: 90 zł

Wpłaty prosimy kierować na:

Pro Agricola Sp. z o.o., ul. Puławska 39 lok. 30, 02-508 Warszawa

10 8857 1067 3001 0009 8179 0001

Dla nowych prenumetorów Hodowcy Bydła w prezencie: segregator do archiwizowania czasopism oraz Suplement: Jak zabić własną krowę?

Zamówienia: kliknij tutaj