Copyright 2017

 

 

W numerze:

1. Drożdże Saccharomyces cerevisiae w żywieniu bydła Adam Mirowski

2. Dobrostan bydła w różnych systemach żywienia Wojciech Neja

3. Potas – nadmiar i niedobór szkodzi krowom Ryszard Kujawiak, Michał Palicki

4. Poprawiamy odchów cieląt Karol Kotowski

5. Bydło simentalskie – rasa dwustronnie użytkowa dająca dużo mleka, a w kryzysie niskich cen poratuje bardzo dobrą mięsnością Tomasz Sakowski

6. Letnie zapalenie wymienia Marta Kaliciak, Maciej Adamski

7. Postęp i prezentacja osiągnięć w hodowli zwierząt oraz innowacji w rolnictwie XXII RegionalnaWystawa Zwierząt Hodowlanych i Dni z Doradztwem Rolniczym, Szepietowo 2015 r. Dariusz Minakowski, Katarzyna Markowska

8. Małe sieczkarnie do zbioru kukurydzy Marek Gaworski, Michał Boćkowski

9.Kukurydza flint i dent – różnice i wykorzystanie Hubert Waligóra,Witold Skrzypczak

10. Opas intensywny czy ekstensywny? Maciej Adamski, Agnieszka Frydrych-Gierszewska

11. Pasze stosowane w opasie bydła Krzysztof Bilik

12. 12. Ekologiczny chów bydła mięsnego Piotr Wójcik

1313. ProOptiBeef - podsumowanie

 

14. Laminitis skutek błędów żywieniowych

4

 

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Bydła: 90 zł

Wpłaty prosimy kierować na:

Pro Agricola Sp. z o.o., ul. Puławska 39 lok. 30, 02-508 Warszawa

10 8857 1067 3001 0009 8179 0001

Dla nowych prenumetorów Hodowcy Bydła w prezencie: segregator do archiwizowania czasopism oraz Suplement: Jak zabić własną krowę?

Zamówienia: kliknij tutaj